Wat is een UTP kabel & Welke UTP kabel voor thuisnetwerk gebruiken

De term FTP staat voor foil twisted pairs. FTP-netwerkkabels ondersteunen vaak Ethernet LAN. De netwerkkabels zoals cat.5E, cat6, cat6 en cat7 zijn ontworpen en geconstrueerd met een getwist aderpaar of meerdere getwiste aderparen met een algeheel foliebandschild dat rond het geheel is gewikkeld. Door de kernen in elkaar te draaien en te bedekken met het folieschild, worden overspraak en elektromagnetische interferentie verminderd.

Wat is een elektromagnetische interferentie?

Elektromagnetische Interferentie (of EMI alsook Radio-Frequency Interference afgekort RFI) wordt door de International Electrotechnical Commission (IEC) omschreven als het op onaanvaardbare wijze beïnvloeden van de werking van een toestel, apparaat of een systeem door een stoorsignaal.

Welke soorten UTP / Netwerkkabels zijn er?

YFC UTP CAT.5E 100mhz zien we veel geleverd worden bij grote providers in Nederland. En kan snelheden tot 1000 Mbit/s en is geschikt voor Gigabit netwerken. De doorvoersnelheid is 100mhz waardoor het minder data kan verwerken.

Cat6 netwerkkabel kan snelheden halen tot 1000 Mbit/s en is geschikt voor Gigabit netwerken en minder. De doorvoersnelheid van de cat6 is 250mhz. Hierdoor kan het meer data tegelijkertijd verwerken dan een cat5e kabel.

Cat6a netwerkkabel kan snelheden tot 10.000 Mbit/s aan en is geschikt voor 10-Gigabit netwerken en hoger. De doorvoersnelheid van de cat6a netwerkkabel is 500mhz.

Cat7 netwerkkabel kan snelheden tot 10.000 Mbit/s aan en is uitermate geschikt voor 10-Gigabit netwerken. De doorvoersnelheid is vanaf 600mhz en hoger.

utp kabels,. welke utp kabel is het beste

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *