Wachtwoordzin google vergeten? Wat Nu?

Wachtwoordzin google vergeten is zo weer opgelost als je maar controle hebt over je

Google account. Het enige wat we moeten doen is inloggen op je Google account en proberen je account te resetten. Alleen hier zijn een x aantal dingen aan verbonden. Google schrijft op haar eigen pagina namelijk het volgende:

Wachtwoordzin google vergeten

”Als je de wachtwoordzin voor synchronisatie wijzigt, worden al je gegevens verwijderd van de Google-servers en worden al je gesynchroniseerde computers en apparaten uitgelogd. Hieronder vallen geen betaalmethoden en adressen van Google Pay.”

Daarbij geven ze ook aan wat ze NIET verwijderen:

”Je bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen worden niet verwijderd van Chrome op je apparaat. Als je synchronisatie opnieuw inschakelt, worden je gegevens opgeslagen op al je apparaten.”

Wat is een Google wachtwoordzin?

”Met een wachtwoordzin kun je de Google-cloud gebruiken om je gegevens op te slaan en te synchroniseren zonder dat je deze door Google laat lezen. Je betaalmethoden en adressen van Google Pay worden niet versleuteld met een wachtwoordzin.”
Bron: https://support.google.com/chrome/answer/165139?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=nl

De oplossing voor ”Wachtwoordzin google vergeten”:

Google schrijft op haar eigen pagina het volgende:

Stap 1: De wachtwoordzin voor synchronisatie verwijderen

  1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar Google Dashboard.
  3. Klik onderaan op Synchronisatie resetten.
  4. Bevestig dit door op OK te klikken.
  5. Schakel synchronisatie opnieuw in.

De synchronisatie wordt weer gestart en je hebt geen wachtwoordzin voor synchronisatie meer. Let dus wel op hierboven beschreven dat je een x aantal gegevens gaat kwijtraken. En verder schrijven ze een andere optie die optioneel is:

Stap 2: Een nieuwe wachtwoordzin voor synchronisatie maken (optioneel)

  1. Klik rechtsboven in Chrome op Meer Ordenen en dan Instellingen.
  2. Klik bovenaan onder ‘Jij en Google’ op Synchroniseren.
  3. Kies Gesynchroniseerde gegevens versleutelen met je eigen wachtwoordzin voor synchronisatieHieronder vallen geen betaalmethoden en adressen van Google Pay. onder ‘Opties voor encryptie’.
  4. Vul een wachtwoordzin in en bevestig deze.
  5. Klik op Opslaan.

Lees goed zelf alle informatie die hier gelinkt staat op deze pagina. Mocht de informatie niet kloppen? Of kom je er gewoon niet uit? En wil je niets wissen of kwijtraken? En het is echt dringend? Neem dan direct contact met ons op via het contactformulier. We proberen elke mail te beantwoorden binnen 2 uur.